12 Mayıs 2013 Pazar

Gelin hep beraber üzülelim en azından bunu yapabilelim


Güzel bir pazar günü bakıyorum her yer ışıl ışıl. Çocuklar da var belki bir piknik için hazırlanılmıştır. Ağaçlar çiçek de açmış. Ufukta artık tuzda eriyor. Yani bahar gelmiş mütemadiyen. Fakat bir yerlere bahar gelirken başka yerlere ne geliyor diye sormadan edemiyorum ben bu ülkede yaşadıkça. Hep beraber sevinemeyeceğimiz aşikar da bari hep beraber üzülsek ! O da olmuyor demi.

İki gündür ülkenin güneyi kan gölü. 50 'nin üstünde insan hayatını yitirdi. Katiller failler ortada. Yayın yasağı da getirildi. Kimse tartışmasın isteniyor konular ki kendi medyasına bile güvenemiyor. Farklı bir sesin çıkardığı ayrı bir sesi bile istemiyorlar. Bütün senfoni kan gölüne dönen ortalığı paramparça eden sessizliğe ve bilinmezliğe çalsın istiyor.

Geriye kalan "açıklanan ölüm haberleri ve sayılar" bunun dışında hiç bir şey yok. Geçen yıl hatırlıyordum İsviçre de otobüs kazasında 10 kişinin ölmesiyle yas ilan edildi bilmem kaç gün. Nasıl namussuz haysiyetsiz birülkede yaşıyor olduğumuzun kanıtı ÖLÜ sayılarının açıklanmasından başka hiçbir şeyin bilinemiyor olması. Sömürgecilik osmanlıcılık hayalleri insanların hayatına mal oluyor. Ve uzun zamandır TV'lere çıkmayan davutoğlu birden bire artık boy gösteriyor. Yani ölüm mevsimi başladı...

Hazır PKK güçlerini geri çekmişken yurtta barış dünyada savaş diyalektiğini de oturtabilirler kendilerince. Esad düşmedikçe denenmeyen yol kalmadı. Kimyasalından başlayıp kelle kesmelere kadar. İşte en son patlayan bomba Yeni Osmanlıcı sömürgeci hayallerin yansıması masum halka biletin kesilmesiydi. Büyük güçler mesajlarını mikrofondan vermez bilirsiniz demi. Toplu şekilde bir katliam yapar ve gücünü gösterir.

Olup olabilecek en kötü senaryo Ortadoğu denen coğrafyanın bu sömürgeci katliamcı dinci zihniyete kalmasıdır. Yani ondan sonra hiç kimseye mutluluk kalmayacağı bu kadar açıktır. Diyeceğim o ki beraber gülemiyorsak beraber hüzünlenmeyi denememiz gerekiyor. Belli ki kahkahalar atacak güçte değiliz, fakat hepimiz hüzünlenebiliriz ve hıncımızı bileyebiliriz. Şimdilik katil gülüyor onun karşısında acımızı ortaklaştırmaktan başka isyan edecek acıyı içimizde yaşamak var....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder